Bergstraat23groep.nu Waalre

Vernieuwde uitstraling kantoorpand Waalre

Opdrachtgever: Ligthart Communicatie
Architect: Joost Buijs Architecten

In de zomer van 2016 renoveerde Groenen Bouw & Onderhoud de buitengevel van bedrijfsverzamelgebouw Bergstraat23groep.nu in Waalre. De werkzaamheden bestonden uit het saneren van oude asbesthoudende gevelbeplating, nazien en repareren van voegwerk, aanbrengen van nieuwe Plastica gevelpanelen en het compleet schilderen van de buitengevel, inclusief de aluminium kozijnen.

Verbouwen zonder overlast

In het kantoorverzamelgebouw ‘Bergstraat23groep.nu’, zijn diverse bedrijven gevestigd op het gebied van marketing, communicatie en presentatie. Eigenaar Ligthart Communicatie liet Joost Buijs architecten een ontwerp maken voor het ‘upgraden’ van de buitengevel. In overleg met Groenen Bouw & Onderhoud werd het plan iets aangepast, om de meest optimale prijs-kwaliteit te bereiken en verbouwings-overlast te voorkomen.

Onze opdrachtgever maakte een Drone-opname tijdens het aanbrengen van de Plastica gevelpanelen.

Plastica gevelpanelen

De nieuwe Plastica Massief NT gevelpanelen zijn, in combinatie met het schilderwerk, gezichtsbepalend geworden. Dit duurzame en weerbestendige plaatmateriaal met een sterke acrylaat toplaag, is verkrijgbaar in meer dan 100 verschillende kleuren, waaronder maar liefst 21 hout-dessins. Onze opdrachtgever koos voor Appel rood, een fraaie warme houtstructuur die mooi aftekent tegen de antraciet geschilderde gevel. De platen werden op de bouwlocatie door onze eigen timmerlieden op maat gezaagd en vakkundig gemonteerd. Hier komt geen schroef aan te pas, het plaatmateriaal wordt volledig verlijmd tegen het houten regelwerk. Een precisieklus waar onze vaklieden uitgebreide ervaring mee hebben.