Transformatie Nieuwsstraat Budel | Groenen Bouw & OnderhoudNieuwstraat-Budel-Transformatie-Corridor | Groenen Bouw & OnderhoudTransformatie Nieuwsstraat-Budel Groenen Bouw & Onderhoud

Opdrachtgever: Dutchloft The Market
Architect: Baars ontwerp en adviesbureau

Groenen Bouw & Onderhoud heeft in Budel aan de Nieuwstraat een leegstaand winkelpand getransformeerd tot 18 appartementen en studio’s. Dit alles werd in 6 maanden gerealiseerd voor opdrachtgever Dutchloft The Market.

Boven de winkel, aan de voorkant van het terrein, waren al enkele appartementen gesitueerd. De bewoners hiervan hebben dit transformatieproject van dag tot dag kunnen volgen, waarbij we de overlast uiteraard zoveel mogelijk hebben beperkt. En ook deze mensen zijn blij met het resultaat, want het gebouw heeft nu een veel mooiere uitstraling gekregen.

Wat eerst een winkelruimte en magazijn was, is nu getransformeerd tot een ‘straatje’ met gelijkvloerse studio’s. Het geheel is wit geschilderd, waardoor het hele pand, inclusief de bestaande bouw is opgefrist. Elke voordeur heeft een bijbehorende parkeerplaats, direct achter het gebouw. Een mooie en speelse oplossing, uitgewerkt door Baars Adviesbureau.

Energiezuinige houtskeletbouw
Over de bestaande winkelvloer zijn alle leidingen aangelegd. Hier overheen is een nieuwe, iets hogere vloer aangebracht. Een kosten- en overlastbesparende oplossing.
Waar de studio’s gevormd worden door de bestaande gemetselde wanden, zijn openingen gezaagd voor het plaatsen van de grote ramen. De nieuwe wanden zijn in houtskeletbouw gerealiseerd.
Alles is op en top geïsoleerd en op het dak zijn zonnepanelen aangebracht, waarmee de energiekosten tot een minimum worden beperkt. Overal is volop lichtinval, waarmee de kleine studio’s (ca. 30m2) een modern en ruimtelijk karakter hebben gekregen. De studio’s zijn gestoffeerd aangeboden.