Opdrachtgever: Avans Hogeschool
Architect: KRS Projects

Het voormalig PTT Distributiecentrum aan de Parallelweg in ’s Hertogenbosch is in 3 maanden omgebouwd tot moderne onderwijslocatie voor de kunstacademie in ‘s-Hertogenbosch.

Het bouwproject betreft een tijdelijke locatie voor studenten van de AKVISt.Joost. Eén van de wensen die de opdrachtgever had meegegeven was het aanbrengen van grote taatsdeuren (5×3,5meter) in de werkruimte op de 2e verdieping. Taatsdeuren zijn normaal relatief zware deuren, die niet in scharnieren hangen maar worden gedragen door een verticale as die vanuit het plafond naar een vloerpot loopt.
Normaal worden dit soort deuren in een stalen omkasting gemaakt, maar in verband met de puntlast op de verdiepingsvloer is gekozen om deze in aluminium uit te voeren. Hierdoor blijven de deuren ondanks hun afmeting heel soepel bedienbaar.