Project Avans Hogeschool geslaagd!

Opdrachtgever: Avans Hogeschool
Uitvoerder: Jack Maas

In de zomer van 2016 werd aan het Stationsplein te ’s Hertogenbosch een huzarenstukje verricht door Groenen Bouw & Onderhoud. In minder dan 3 maanden tijd werd een kantoorgebouw volledig gestript en omgebouwd tot onderwijs-accommodatie voor Avans Hogeschool. Tijdens schoolvakanties zijn de mensen van Groenen Bouw & Onderhoud regelmatig aan het werk voor onderwijs-gerelateerde projecten.

5000 m2 van kantoor naar onderwijs

Uitvoerder Jack Maas is wel wat gewend als het gaat om flexibele werktijden. “Bij onderwijsprojecten moet een belangrijk deel van het werk buiten de lestijden gebeuren, dus moeten we behoorlijk flexibel zijn in onze planning. Voor het project Avans Hogeschool aan het Stationsplein in Den Bosch hadden we minder dan 3 maanden de tijd om 5000 m2 kantoorruimte te transformeren tot een eigentijdse onderwijslocatie. Avans heeft hier de Academie voor Marketing en International Business (AMIB) naar toe verhuist. Een tijdelijke oplossing, omdat de Onderwijsboulevard wordt aangepakt voor het vestigen van andere academies. Maar in de manier waarop het pand is verbouwd doet absoluut niet denken aan een tijdelijke oplossing. Alles is ‘state-of-the-art’ uitgevoerd, van collegezalen tot mediatheek en open werkruimten waar leerlingen zelfstandig of in groepsverband kunnen werken”.

 

Zeven weken vol g(l)as…

“We zijn gestart op 3 juni en op 22 augustus vond de oplevering plaats. In deze periode hebben we een volledig nieuwe indeling van het gebouw gerealiseerd, met o.a. het plaatsen van veel glaswanden en deuren, schilderwerk, afbouw etc. Na de oplevering kwam daar nog een nieuwe uitdaging bij: vanwege de locatie aan het spoor moest de westgevel worden aangepast op 60 minuten brandwerendheid. Dit hebben we tijdens de kerstvakantie uitgevoerd. Ook dat was weer een klus van formaat, gezien de korte tijd waarin het allemaal moest gebeuren.

 

Avans-Stationsplein - 2

 

Het bouwteam bestond uit opdrachtgever Avans Hogeschool, Strukton, Sinis Advies en architect Ton Vissers die de bouwbegeleiding deed. Zowel de opdrachtgever als andere betrokkenen waren zeer te spreken over de ‘lean & Mean’ aanpak van dit project.