Vacatures
Referenties Groenen Bouw & OnderhoudReferenties Groenen Bouw & Onderhoud

Hertoghof 19 app. verbouwen tot 110 studio's & 10 penthouses Eindhoven

Opdrachtgever: Foolen en Reys Vastgoed

Groenen bouw en Onderhoud heeft de Hertoghof, de bekende 13 verdiepingen hoge flat op de hoek Hertogstraat-Stratumsedijk in Eindhoven, onder handen genomen. In opdracht van Foolen & Reijs werden de vijf onderste bouwlagen omgebouwd van kantoren tot kleine appartementen (studio’s) voor studenten van de TU/e. Niet alleen de vijf etages zijn gestript, maar ook de bovenste verdieping en de laagbouw, waarin eveneens studentenwoningen kwamen.
In totaal heeft Groenen 106 studio’s en 10 (wat luxueuzere) penthouses in de nok van het gebouw gerealiseerd. De inrichting van al die appartementen was natuurlijk al een logistieke operatie op zich, met 116 nieuwe keukens en badkamers en een woud aan metal stud-wanden voor de afscheiding. Al die woningen betekende ook: talloze afvoergaten boren, leidingen leggen en de vloeren isoleren. Overal zijn nieuwe vloeren met vloerverwarming geplaatst. Ook werden nieuwe kozijnen en ramen tot op de vloer aangebracht.

In amper 6 maanden tijd zijn de 5 verdiepingen met leegstaande kantoren omgebouwd tot eigentijdse, compleet ingerichte appartementen voor de
TU -studenten. Aan de buitenzijde zijn geluidswerende glas- schermen aangebracht die de gevels tevens een moderner aanzicht geven. Magis Architecten maakte de ontwerpen voor deze herbestemming van het gebouw. De appartementen zijn compleet ingericht opgeleverd, met laminaatvloeren en meubilair van Ikea.

Eind november 2012 zijn de laatste koopappartementen op de 13e verdieping opgeleverd. Deze ‘penthouses’ bieden de bewoners een fraai uitzicht over de binnenstad van Eindhoven. Met deze oplevering is het project Hertoghof succesvol afgerond. Een staaltje van strakke planning en uitvoering.