Vacatures
Renovatie Oranjewijk Veldhoven | Groenen Bouw & OnderhoudOranjewijk Veldhoven - Vogelschroten - Groenen Bouw & Onderhoud

Opdrachtgever: Woonbedrijf
Architect: VDLP Architecten

In opdracht van Woonbedrijf is Groenen Bouw & Onderhoud bezig met het groot onderhoud van 162 huurwoningen in de Oranjewijk in Veldhoven. Deze wijk ligt op korte afstand van Groenen Bouw & Onderhoud af. Bij het groot onderhoud wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met de situatie en wensen van de bewoners.

Het dak wordt gerenoveerd, hierbij moet er rekening gehouden worden met kwetsbare hobbyzolders. Grootonderhoud van de Oranjewijk is nodig om de woningen toekomstbestendig te maken. Zogenaamde ‘niet DAEB-woningen’ (DAEB staat voor Diensten van Algemeen Economisch Belang) dienen op termijn getransformeerd te kunnen worden tot DAEB. Zo zou een wat grotere commerciële huurwoning gesplitst kunnen worden tot twee sociale huurwoningen.

Groenen Bouw & Onderhoud is bij dit project verantwoordelijk voor zowel de uitvoering als de complete technische voorbereiding. Dit betekent dat we, in samenwerking met adviseurs en onderaannemers, ook de berekeningen verzorgen voor de vereiste energiebesparing. Daarbij adviseren we tevens over de meest duurzame oplossingen.  Woonbedrijf wordt hiermee volledig ‘ontzorgt’.

De Oranjewijk is een wijk met veel groen, waar extra aandacht nodig is voor flora en fauna. Hiervoor worden in de wintermaanden al nestkasten verplaatst, zodat er in het voorjaar van 2018 aan de woningen gewerkt kan worden.