Van distributie naar onderwijslocatie AKV|St.Joost

Van distributiecentrum naar Onderwijslocatie

Het was een uitdaging. Het voormalig PTT Distributiecentrum aan de Parallelweg in ’s Hertogenbosch in 3 maanden ombouwen tot moderne onderwijslocatie voor de kunstacademie. En dat binnen een strak plafondbudget. ‘We maken het waar” is ook bij dit project weer bewezen. In week 31 werd het werk opgeleverd.

 

 

Het bouwproject betreft een tijdelijke locatie voor studenten van de AKV|St.Joost. Het oude gebouw aan de Onderwijsboulevard voldeed niet meer en wordt gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Tot die tijd – een periode van vijf jaar – moet het voormalige PTT Distributiecentrum dienst doen als onderwijslocatie. De verbouwing, waarbij het gebouw werd ‘gestript’ en her-ingericht, maakte dat mogelijk. De werkzaamheden werden gepland van begin mei tot eind juli, zodat alles klaar kon zijn voor de start van het nieuwe schooljaar.

Lean planning Avans Hogeschool verbouwing

LEAN planning

“Na een eerder verbouwingsproject voor Avans Hogeschool aan het Stationsplein in Den Bosch, was dit voor ons een logische stap” aldus projectleider Jan Daamen. “Maar we moesten natuurlijk wel eerst de aanbesteding winnen. Dankzij ons plan van aanpak met een scherpe begroting en een strakke LEAN planning is dat gelukt. Als team, met uitvoerder Jack Maas, werkvoorbereider Bas van Riet en KAM-coördinator Wim Sleddens, hebben we ook dit project succesvol kunnen opleveren”.

Taatsdeuren

Eén van de wensen die de opdrachtgever had meegegeven was het aanbrengen van grote taatsdeuren (5 x 3 meter) in de werkruimte op de 2e verdieping. Normaal gesproken zijn taatsdeuren relatief zwaar, vanwege een stalen frame en de grote afmetingen. Ze hangen dan ook niet in scharnieren, maar worden gedragen door een verticale as die vanuit het plafond naar een vloerpot loopt. Om de puntlast op de verdiepingsvloer te beperken heeft Groenen Bouw & Onderhoud voor de taatsdeuren geen stalen, maar een aluminium frame toegepast. Dit zorgt ervoor dat de deuren, ondanks hun afmeting, niet te zwaar zijn geworden en soepel bedienbaar zijn.
Een perfecte oplossing die uitvoerbaar was binnen de grenzen van het gestelde budget.

 

Verbouwing kunstacademie Den Bosch

Navigatie