Navigatie
Vacatures
Dave Verrijdt - Groenen Bouw & Onderhoud

“Korte lijnen en eigen verantwoordelijkheid, daar hou ik van”

Dave Verrijdt is buiten zijn werk bij alle thuiswedstrijden van PSV te vinden en zeer regelmatig in de sportschool waar hij de boks-sport beoefend. Hij houdt van aanpakken, maar ook van ontspannen met een lekker etentje. We spraken hem samen met stagiare Demi Peters bij project Boschdijk / Minckelersplein, waar in opdracht van Woonstichting ‘thuis 35 woningen worden gerenoveerd.

De 35 woningen aan de Boschdijk / Minckelersplein zijn eind jaren twintig gebouwd. Een van de oudere stukjes van stadsdeel Woensel in Eindhoven. De Boschdijk was toen nog een weg met klinkers en een eenvoudige stopstreep als oversteekplaats.

 

Planmatig onderhoud aan de buitenschil

Bouwhulpgroep, bureau voor onderzoek, advies en architectuur, maakte een plan voor het planmatig onderhoud, waarbij de buitenschil van de woningen wordt opgeknapt. De werkzaamheden betreffen o.a. het herstellen van voegwerk, herstellen van platte daken, schoonmaken en schilderen van dakkapellen, ramen, kozijnen en het plaatsen van nieuwe voordeuren. Ook worden de muurtjes langs de voortuinen opgeknapt. Binnen worden diverse verbeteringen aangebracht, zoals het vervangen van systeemplafonds door gipskarton en het verwijderen van asbesthoudende materialen. In diverse woningen worden tevens de keukens vervangen.

Bewoners-communicatie

Omdat er in diverse woningen asbestsanering moest plaatsvinden is extra aandacht besteed aan de communicatie met bewoners. Asbestsanering is voor bewoners een gevoelig onderwerp, waarbij het belangrijk is dat men goed en zorgvuldig geïnformeerd wordt over de aanpak. De belangen van bewoners staan bij Groenen Bouw & Onderhoud altijd op de eerste plaats.

Van timmerman tot uitvoerder met aannemerspapieren

“Het is altijd mooi om aan dit soort monumentale woningen te werken” aldus uitvoerder Dave Verrijdt. “Het traditionele vakmanschap zie je hier terug. De hardhouten voordeuren zijn nu aan vervanging toe, maar die hebben dus bijna 90 jaar dienst gedaan. Elke deur wordt apart digitaal ingemeten, zodat alles weer netjes gaat passen”.

Dave Verrijdt is in 2015 bij Groenen gestart als uitvoerder, nadat hij al zo’n 15 jaar bij diverse bedrijven had gewerkt en was afgestudeerd aan de HTS Bouwtechnische Bedrijfskunde in Tilburg. Een aanvullende stafmanagement opleiding heeft hem bovendien zijn aannemerspapieren opgeleverd.
“ik ben begonnen met LTS Timmeren en via mijn stage ben ik min of meer ‘blijven plakken’ bij aannemersbedrijf Rob Gerlag in Veldhoven, waar ik 11 jaar in de avonduren en weekenden heb gewerkt. Na de LTS ben ik naar de de MTS gegaan en daarop naar de HTS. Na mijn afstuderen heb ik 7 jaar bij Bouwbedrijf Huybregts Relou gewerkt en daarna 3 jaar als bedrijfsleider/projectleider bij het bedrijf van mijn zwager, Verheggen Elektrotechniek. Zo heb ik ook het installateurs-vak leren kennen. Dat komt nu, in mijl rol als uitvoerder, vaak goed van pas. Je spreekt daardoor óók de taal van je ketenpartner”.

Grootonderhoud 35 woningen Boschdijk Eindhoven

Structuur en korte lijnen

“Ik houd van gestructureerd werken, waarbij alle partijen hun eigen verantwoordelijkheid hebben, zonder onnodig lange vergaderingen. In de Lean-methodiek, zoals we die bij Groenen hanteren, voel ik me daarom helemaal thuis. De lijnen met zowel collega’s, directie en opdrachtgevers zijn kort. We kunnen snel schakelen en elkaar helpen. Zo doe ik bijvoorbeeld ook delen van de werkvoorbereiding, waardoor je van A tot Z bij een project betrokken kunt zijn. Ik ben vooral van het doen. En na een drukke dag leef ik me ‘s avonds nog graag even uit tijdens een bokstraining. Dat houdt je fit en scherp!”

Dave begeleidt momenteel stagiaire Demi Peters, eerstejaars studente Bouwkunde bij Techniekhuys Veldhoven. “Of ik straks ook in de bouw werkzaam zal zijn weet ik nog niet, maar bouw-gerelateerd zal het vast wel worden” aldus Demi. “In deze stageperiode van 10 weken bij Groenen leer ik heel veel”.